INTEGRITET

BRUKSHISTORIA.SE värnar starkt om sitens besökares integritet och persondata. Därför saknas medlemskap, registrering och inloggning för att komma åt texter och bilder som publicerats på siten. Besökaren ska kunna hämta material fritt och nästan anonymt. IP-numret är den enda uppgift som lämnas till BRUKSHISTORIA.SE, om någon aktivt saboterar denna site blir det lättare att finna missdådaren. Endast i ett sådant fall kommer IP-numret att lämnas ut från BRUKSHISTORIA.SE.

Personers individuella användardata kommer inte att delas med andra organisationer. Data om BRUKSHISTORIA.SEs sammanlagda trafik kan lämnas ut men det ska inte vara möjligt att den vägen komma åt individers användning.

Vissa nedladdningar är dock skyddade av ett lösenord på grund av att någon porträtterad person har krävt särskilda villkor för att innehållet inte ska nå ”hela världen”. Skulle du vilja läsa ett skyddat dokument måste du kontakta BRUKSHISTORIA.SE genom KONTAKT-funktionen i huvudmenyn. Efter prövning får du lösenordet med e-post.

Om du kontaktar BRUKSHISTORIA.SE via KONTAKT-funktionen i huvudmenyn kommer du att krävas på ett namn och din e-postadress innan meddelandet kan sändas. Detta för att möjliggöra en dialog. Dessa uppgifter lagras av BRUKSHISTORIA.SE tills dialogen är avslutad, därefter raderas uppgifterna.

På denna site finns länklistor och eventuellt annonser. Tänk på att de webbsiter länkarna leder till kanske har andra sätt att hantera personuppgifter och användardata.

Har du några frågor, sänd dem via KONTAKT-funktionen i huvudmenyn.

Här kan det också vara lämpligt att tala om att nyheter på siten redovisas under rubriken NYTT i huvudmenyn. Där publiceras nya titlar och nya versioner av gamla titlar. Där ligger de kvar under ungefär en månad innan de plockas bort från NYTT. Det enklaste sättet att kontrollera intresserande nyheter är att gå in på siten regelbundet varje månad. Skulle det inte passa dig kan du via KONTAKT beställa ett enkelt nyhetsbrev som sköts med hjälp av ett manuellt hanterat separat datorsystem.